Teatro

TOC TOC celebra demà les 200 funcions, Teatre Borràs

TOC TOC, la comèdia més obsessivament divertida continua triomfant a Barcelona i arriba, demà divendres, a les 200 funcions.

§  El muntatge, que es va estrenar al Teatre Borràs a finals d’agost, celebra les seves 200 funcions amb prop de 70.000 espectadors.

§  L’obra porta ja més de 8 mesos en cartell i es consolida com un dels èxits de la temporada. El muntatge a Madrid arriba a les 1.100 funcions que sumen un total de mig milió d’espectadors.

§  L’aniversari de les 200 funcions es celebrarà demà divendres 12 d’abril. Al final de la funció hi haurà pastís pels actors i un petit detall pel públic.

Barcelona, 11 d’abril de 2013 · TOC TOC, el muntatge que va inaugurar la temporada del Teatre Borràs a finals d’agost de 2012, està de celebració. Continua en cartell amb un aclaparador èxit de públic i demà divendres 12 d’abril arriba a les 200 funcions en el seu vuitè mes en cartell, sumant un total de 70.000 espectadors. L’espectacle es consolida, doncs, com una de les propostes teatrals més exitoses de la temporada.

La comèdia obsessivament divertida de l’autor francès Laurent Baffie, adaptada al català per Jordi Galceran (El mètode Grönholm) i dirigida per Esteve Ferrer, va ser protagonitzada inicialment per Santi Ibáñez, Pep Cruz, Mercè Comes, Noël Olivé, Anna Moliner, Oskar Ramos i Isabelle Bres, però va canviar al gener part del seu repartiment, incorporant tres nous actors: Pep Sais va substituir Pep Cruz, Paula Blanco va adoptar el paper d’Anna Moliner, i Anna Ullibarri va suplir Isabelle Bres.

El muntatge, que també triomfa a Madrid, on fa quatre temporades que està en cartell, va per la seva quarta temporada al Teatro Príncipe Gran Vía i ja ha complert més de 1.100 funcions, apropant-se a la xifra de mig milió d’espectadors.

Les dues versions del muntatge estan dirigides pel català Esteve Ferrer, que també interpreta un dels personatges a la versió madrilenya.

Sis personatges amb Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC) coincideixen a la consulta d’una eminència en psiquiatria amb l’objectiu de resoldre els seus problemes. Cada un d’ells té un TOC particular i diferent del dels altres personatges. El psiquiatra no arriba mai a la consulta i seran ells mateixos els que hauran d’analitzar els seus respectius trastorns i ajudar-se mútuament, cosa que acabarà en una teràpia de grup que tindrà unes conseqüències delirants i sorprenents. Enginyoses dosis d’humor perfilen un ventall d’obsessions amb les quals gairebé és impossible no identificar-se en algun moment.

Laurent Baffie va escriure TOC TOC el 2005 i l’obra es va estrenar el 13 de desembre del mateix any al Teatre Palais-Royal de París, esdevenint tot un èxit (se’n van fer 6 funcions i va tornar al mateix escenari l’any 2008, durant cinc mesos). Jean-Philippe Pearson va adaptar el muntatge a Quèbec, on també es va representar. L’any 2010 va ser Juan Quintanilla qui va dur l’obra als escenaris de Madrid, amb direcció del mateix Esteve Ferrer i amb un repartiment format per Anna Maria Barbany, Nicolás Dueñas i Inge Martín, entre d’altres.

La premsa ha dit:

>“Esteve Ferrer prescribe al público los efectos benéficos de la risoterapia y mueve a los actores con limpieza y sin demasidas complicaciones en esta comedia ligera, que interpreta con solvencia un reparto en el que destaca el oficio de los veteranos Ana María Barbany y Nicolás Dueñas, y la frescura de Inge Martín.” – Juan Ignacio García Garzón, ABC

”La idea del text és explotada per Laurent Baffie amb un gran talent i una tendresa inesperada. Àgil i ben interpretada, té un desenllaç tremendament alegre” – Le Figaro

TOC TOC es presenta com un dels més divertits de l’any. Baffie ha fet una feina impecable… Ha creat una comèdia irresistible que evita els acudits gastats de la comèdia lleugera” – Le Parisien

 “Laurent Baffie signa una comèdia plena de vida, que s’allunya de la comèdia lleugera per oferir-nos una lliçó de tolerància i humanitat.” – Le Journal du Dimanche

TOC TOC
Teatre Borràs (Plaça Urquinaona, 9. Barcelona).
Autor Laurent Baffie
Adaptació Jordi Galceran
Direcció Esteve Ferrer
Una producció de LAZONA, Bitò Produccions, Marcus Teatral i Producciones Teatrales Contemporáneas
Horaris: De dimecres a divendres, 21h; dissabtes, 18h i 21:30h; diumenges, 18h

Aconsegueix les entrades per internet a Ticketmaster.es, per telèfon en el 902 15 00 25 i als caixers e “la Caixa”.