Música

Ticketmaster amb el Festival de Barcelona – Grec 2013

Ticketmaster amb el Festival Grec 2013

La 37a edició del Grec 2013 Festival de Barcelona tindrà lloc de l’1 al 31 de juliol amb 79 propostes de teatre, dansa, música i circ. També inclou un extens programa d’activitats paral·leles.

Una festa d’obertura donarà el tret de sortida al Grec el diumenge 30 de juny, amb una celebració doble: música i arts escèniques a l’avinguda Maria Cristina, amb actuacions de Lax’n Busto, Els Catarres i la celebració dels 40 anys de Comediants (activitat gratuïta); i cinema-concert al Castell de Montjuïc, amb la projecció de la pel·lícula Blancaneu i la interpretació en viu de la banda sonora. L’espectacle inaugural tindrà lloc l’endemà dilluns, 1 de juliol, al Teatre Grec, amb Opus de la companyia australiana Circa.

Montjuïc tornarà a ser, un any més, l’epicentre artístic i d’intercanvi professional amb el Teatre Grec, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure i l’Institut del Teatre També acolliran espectacles altres espais de la muntanya com el Castell de Montjuïc, CaixaForum, el pavelló Mies van der Rohe i el Refugi 307 del Poble-sec; i quatre sales de la ciutat, el Teatre Romea, la Sala Beckett, el Teatre Poliorama i la Sala Muntaner, entre molts altres espais.

El Grec 2013 arriba farcit de propostes internacionals, destaquen els noms de la companyia australiana Circa, que, amb el Quatour Debussy interpretaran l’espectacle de circ Opus; Ozira Hirata, Les tres germanes, versió androide; la companyia Toneelgroep Amsterdam amb Tragèdies romanes, Emmanuel Demarcy-Mota, dirigeix la companyia del Théâtre de la Ville a Rinoceront (Rhinocéros), d’Eugène Ionesco; el director Milo Rau i la compañía International Institute of Political Murder porten Hate Radio; Claudio Tolcachir, és l’autor i el director de El viento en un violín; Jakop Ahlbom dirigeix la comèdia Espai vital (Lebensraum); Sidi Larbi Cherkaoui i la seva compañía Eastman, amb l’espectacle de dansa contemporània Puz/zle; Aurélien Bory porta Plexus, interpretat per la ballarina japonesa Kaori Ito; la compañía de Jasmin Vardimon, presenta Yesterday, i els coreògrafs Sébastien Ramirez i Honji Wang porten Borderline.

Pel que fa als noms de la nostra escena teatral, hi trobarem Mario Gas (El veneno del teatro)Paco Mir (La banqueta), Joaquim Oristrell (Tots fem comèdia), Magda Puyo (Alma i Elisabeth (Persona, de Bergman)), Carme Cané i Rosa M. Sardà (L’accident), Toni Casares (George Kaplan), Lluís Danés (Wasteland), Carme Portaceli (TV i miseria de la II Transició), Pep Tosar (Allò de què parlem roman inexplorat) o Josep M. Pou (Fuegos), entre d’altres. I en l’apartat de dansa, destaquen Sol Picó (Memòries d’unapuça), Àngels Margarit i la Cia Mudances (Capricis), la companyia Increpación Danza (XX), Mudit Grau i Ramón Giménez (L’ADN de l’ànima) o la companyia Res de Res & Artigues ((remor)), entre d’altres.

El Grec acollirà 23 produccions internacionals, deu de les quals són coproduccions del festival.

A banda de l’espectacle inaugural, el circ estarà present amb tres muntatges més: Retalls, un combinat que presentarà quatre companyies emergents de circ contemporani català (Estropicio, Psirc, Nacho Flores i Jorge Albuerne); Popcorn Machine (A domestic Apocalypse), un espectacle a càrrec de la jove companyia My! Laika; i Matx de Pallassos, una proposta que Tortell Poltrona i Montserrat Trias, del Circ Cric.

La música serà un dels plats forts del festival. Hi haurà concerts al Teatre Grec de la banda Ja t’ho diré, que torna als escenaris; del cantaor flamenc Diego “El Cigala”,; i la Banda Municipal de Barcelona, que oferirà un concert juntament amb l’artista Lloll Bertran. D’entre les 11 propostes musicals del Teatre Grec, també hi haurà un concert de la llegendària orquestra The Jazz at Lincoln Center Orchestra & Wynton Marsalis, que celebrarà el seu 25è aniversari; de La Locomotora Negra i la Coral Sant Jordi, que retran un homenatge al poeta Salvador Espriu; de la cantant mallorquina Buika, del músic Jorge Pardo, i de Rodolfo Mederos juntament amb Martirio. Tancaran la tanda de concerts al Teatre Grec el grup Blaumut, premi Enderrock a la millor cançó poprock el 2012, i Kiko Veneno. La música traspassarà les fronteres del Teatre Grec i arribarà al Teatre Lliure (Liquid Trio & Joe Morris) i al Teatre Romea, que serà l’escenari del cicle Off the Record, una oportunitat única d’escoltar repertoris gens habituals en ells de David Carabén, Raynald Colom, i Amparo Sánchez amb Jazz Machin.

La programació adreçada al públic familiar girarà al voltant del MiniGrec, un nou projecte del Grec, amb la col·laboració d’Únics Produccions i Teatre Obligatori, per apropar el festival a tots els públics. Tretze de propostes de teatre, música, dansa i titelles que es podran veure a l’Almeria Teatre (Llepafils); La Puntual (El tresor del pirata, The Punch and Judy Show, El cavall de Troia i la petita Helena); el Jove Teatre Regina (El somni d’una nit d’estiu); el Teatre Tantarantana (L’amor de les tres taronges, El petit circ); la Sala Atrium (Contarelles); el Teatre Poliorama (Perduts a la viquipèdia, Simplicissiumus, El petit Dalí, Zoowats); i el Guasch Teatre (Bambi, una vida al bosc)

Les entrades per els espectacles del Grec’13 programats a Ticketmaster les trobaràs aquí.  A més, s’han programat espectacles gratuïts –amb aforament limitat- com la festa d’obertura a l’avinguda Maria Cristina amb Lax’n Busto, Els Catarres i Comediants; els espectacles de dansa Remor i My neighbor sky (stone and water) i l’itinerari guiat La naturalesa i el seu tremolor. En l’apartat d’activitats paral·leles ‘Més Grec’ es poden veure de franc els espectacles Redaliz i Si Déu és bellesa, la bellesa existeix?, del cicle Juliol a l’Institut del Teatre; les lectures dramatitzades de l’Obrador d’Estiu de la Sala Beckett; la primera edició de ‘Mestres i còmplices’, una lectura dramatitzada d’un text escrit a quatre mans per José Sanchis Sinisterra i Josep Pere Peyró; Veus paral·leles, una lectura poètica a càrrec de poetes catalans i belgues, les Converses a les Biblioteques, la mostra de joves creadors de dansa Barcelona International Dance Exchange (BIDE) o el cicle de conferències ‘El teatre pren la paraula’.

Aconsegueix les entrades per als espectacles del Grec 2013 que t’oferim des de Ticketmaster.es i no te’n perdis cap!